Skip to content

Onze goede doelen

De opbrengst van Alpe d’HuZes gaat naar KWF. Een doel dat ons nauw aan het hart ligt. Tenslotte krijgen we vroeg of laat allemaal met deze verschrikkelijke ziekte te maken. Maar onze stichting wil meer betekenen.

 

Vooral dichtbij, in de regio Rotterdam-Rijnmond. Dus naast onze jaarlijkse deelname aan Alpe d’HuZes, en alle voorbereiding die daarbij komt kijken, organiseren we meerdere fund raising activiteiten voor kleinschaliger (kanker-gerelateerde) lokale doelen.

Alpe d’HuZes is onlosmakelijk verbonden met KWF. Duizenden mensen beklimmen ieder jaar de berg Alpe d’Huez waarbij geldt ‘Opgeven is geen optie’. Om onmacht om te zetten in kracht en geld in te zamelen voor kankeronderzoek. Want dat is hard nodig. 

Iedere Nederlander krijgt ooit te maken met kanker. De gevolgen zijn vaak overweldigend. Als je het zelf hebt. Maar ook als je iemand kent met de ziekte. Voor al die miljoenen mensen maken we al ruim 71 jaar het verschil.

De Fund Racers geloven oprecht dat we met gebundelde krachten de ziekte kanker kunnen elimineren. Dat zal nog wat tijd kosten… maar die impact kunnen we écht met elkaar maken.

KWF_Sfeer
Familiehuis_Sfeer

Eén van de lokale goede doelen waar de Fund Racers zich voor inzet is Familiehuis Daniel den Hoed.

Familiehuis Daniel den Hoed biedt een tijdelijk ‘tweede thuis’ aan familieleden van kankerpatiënten die daardoor dichtbij hun naasten kunnen zijn. Ook kankerpatiënten die poliklinisch in het Erasmus MC Kanker Instituut worden behandeld kunnen bij ons logeren.

Het Familiehuis is een zelfstandige stichting die geen subsidie van overheden ontvangt en daarom afhankelijk is van donateurs en vrijwilligers. 

 
hospice_lansingerland_logo

Hospice Lansingerland heeft als doel zorg te bieden aan terminaal zieke mensen en hun naasten in de laatste fase van hun leven. Dit doen we met een groot team vrijwilligers, coördinatoren, bestuursleden en externe zorgmedewerkers.

Elke dag zetten ze zich in om samen met de cliënt te kijken naar zijn of haar wensen, en de mogelijkheid om hier zo goed mogelijk invulling aan te geven.

Parkinson,Disease,Patient,,Alzheimer,Elderly,Senior,,Arthritis,Person's,Hand,In
Waar we het voor doen

Doneren

De Rotterdam Fund Racers steunen kan op verschillende manieren. Je kunt bijvoorbeeld doneren op de Alpe d’HuZes actiepagina van één van onze teamgenoten. Maar je kunt ook aanwezig zijn bij één van onze fund racing activiteiten. 

Iedereen die betrokken is bij de Rotterdam Fund Racers doet dit onbezoldigd. Dit betekent dat alle bestuursleden, begeleiders en ambassadeurs zich volledig vrijwillig inzetten en iedere euro rechtstreeks ten goede komt aan het daartoe bestemde doel. 

Het peloton

Over ons

De Stichting Rotterdam Fund Racers is hét netwerk van actieve Rotterdamse ondernemers dat vanuit het hart iets terug wil doen voor de samenleving. 

Onder het motto ‘Hand in Hand Vastberaden’ zijn wij ieder jaar vaste deelnemers aan Alpe d’HuZes waarbij geld wordt opgehaald voor KWF.