Skip to content

Over ons

De Stichting Rotterdam Fund Racers is hét netwerk van actieve Rotterdamse ondernemers dat vanuit het hart iets terug wil doen voor de samenleving. Onder het motto ‘Hand in Hand Vastberaden’ zijn wij ieder jaar vaste deelnemers aan Alpe d’HuZes waarbij geld wordt opgehaald voor KWF. 

 

Het Peloton

De Stichting Rotterdam Fund Racers is hét netwerk van actieve Rotterdamse ondernemers dat vanuit het hart iets terug wil doen voor de samenleving. 

Onder het motto ‘Hand in Hand Vastberaden’ zijn wij ieder jaar vaste deelnemers aan Alpe d’HuZes waarbij geld wordt opgehaald voor KWF.

Anne van Alphen

Ik doe mee omdat: Heel simpel: omdat we met elke trap of stap die we doen op De Alpe een verschil maken. Kanker móet de wereld uit! En dat doen we samen. Samen met de Rotterdam Fund Racers, samen met alle deelnemers aan de Alpe d’HuZes.

Arjan Smilde

Ik doe mee omdat: Heel simpel: omdat we met elke trap of stap die we doen op De Alpe een verschil maken. Kanker móet de wereld uit! En dat doen we samen. Samen met de Rotterdam Fund Racers, samen met alle deelnemers aan de Alpe d’HuZes.

Bart van Roekel

Ik doe mee omdat:

Bas Baks

Ik doe mee omdat:
Ik doe mee aan Alpe d’HuZes in herinnering aan onze dierbare collega Vincent die ons veel te vroeg is ontvallen en ook voor Herman waarmee ik mooie tochten mocht rijden in Limburg en de omgeving van Barneveld, maar ook al die anderen die vechten om deze ziekte te overwinnen. Ik wil met de opbrengsten bijdragen om samen te werken aan een wereld waarin je niet meer doodgaat aan kanker.

Bertie Cools

Ik doe mee omdat:
Met mijn deelname vanuit YNNO en Rotterdam Fund Racers  wil ik onze YNNO-collega Vincent Cornelissen herdenken die 1,5 jaar geleden is overleden aan de gevolgen van kanker. Eerder verloor ik mijn vader aan deze ziekte, en hebben andere familieleden en vrienden met deze ziekte te maken gekregen. We willen er ook voor zorgen dat er zoveel mogelijk geld wordt opgehaald voor verder onderzoek, om kanker uiteindelijk als ziekte te overwinnen.

Bram Faasse

Ik doe mee omdat:
Door het KWF de behandelbaarheid van kanker enorm is toegenomen. Ik heb hierdoor nog meerdere belangrijke mensen in mijn leven en ben hiervoor zeer dankbaar. Samen kunnen we voor nog meer wonderen zorgen veel verdriet voorkomen.

Danny Kuiper

Ik doe mee omdat:
In 2023 is het 10 jaar geleden dat er bij mij kanker werd geconstateerd.  Dit was een zeer heftige periode voor het hele gezin. Met mij gaat het echt heel goed.  Ik heb mijn normale leven weer op kunnen pakken en de kanker maakt geen deel meer uit van mijn dagelijkse leven.  Helaas is dit niet voor iedereen het geval.  Ik wil graag de strijd tegen kanker aangaan om zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar kanker. 

Ed Roggeveen

Ik doe mee omdat:
Zolang als ik met mij gezonde lijf en geest kan deelnemen zal ik mij 100% inspannen om minder fortuinlijke mensen te helpen. 

Ger Quist

Ik doe mee omdat:
Als je zelf gezond en mooi kunt sporten, hoe fantastisch is het dan om iets terug te kunnen doen. Eerlijk gezegd, aan fietsen voor ‘opgeven-is-geen- optie’ had ik niet direct gedacht, totdat vrienden aan mij vroegen mee te doen. Ik voel mij gezond en sterk, hoe mooi is het om dan een bijdrage te kunnen leveren aan het onderzoek naar kanker en zo steun te geven aan onze naasten die dit zo hard nodig hebben!

Gerben Langstraat

Ik doe mee omdat:
Ik draag heel graag een keer actief mijn steentje bij om deze vreselijke ziekte de wereld uit te helpen. 

Giovanni Ostaloni

Ik doe mee omdat:
Ik wil een bijdrage leveren aan het onderzoek naar deze vreselijke ziekte. 

Harold Koops van ‘t Jagt

Ik doe mee omdat:
Ik liever actief bijdraag aan een oplossing dan alleen te spreken over het probleem en het leed wat deze ziekte veroorzaakt. Niets doen is voor mij simpelweg geen optie.

Heidi Leeuwangh

Ik doe mee omdat:
Iedereen krijgt vroeg of laat met kanker te maken. Een diagnose die inslaat als een bom en levens op zijn kop zet. Op jonge leeftijd verloor ik mijn vader aan longkanker. Op het moment van ontdekken was er al niets meer voor hem te doen. Ik weet zeker dat de vele onderzoeken die inmiddels zijn gedaan en de nieuwe therapieën die hieruit zijn voortgekomen, mijn vader hadden kunnen helpen. Of in ieder geval zijn leven hadden kunnen verlengen. Dat gun ik heel veel meer mensen.

Henry de Vrij

Ik doe mee omdat: In 2017 ben ik gevraagd door Virginia of ik mee wilde het team van de RFS te verzorgen in de week op de Alp. Gelijk ja gezegd en met zeer onder indruk thuis gekomen om later geconfronteerd met kanker in de schoonfamilie. Allebei de schoonouders zijn inmiddels overleden aan kanker. 2022 werd een emotioneel jaar omdat nu mijn eigen moeder vecht tegen de kanker. De berichten zijn niet goed en we hopen dat ze dit jaar nog bij ons is. Hierdoor ben ik nog meer gemotiveerd om er succes van te maken met het team. En ga zelf op mijn vrije ochtend proberen om de berg te bedwingen.

Ingrid Snijders

Ik doe mee omdat: Ik doe mee aan Alpe d’HuZes om het onderzoek naar kanker te ondersteunen want dat is nog steeds heel hard nodig, zodat er steeds meer mensen genezen en we de ziekte steeds meer onder controle krijgen. Er worden steeds meer geneesmiddelen en methoden gevonden om de ziekte bestrijden. Maar daar is veel geld voor nodig bij het KWF en daar wil ik een bijdrage voor leveren door de Alpe d’Huez op te lopen met mijn collega’s van YNNO die gaan wandelen en fietsen met elkaar. Mijn moeder heeft er onlangs tegen gestreden en ik heb gezien hoe belangrijk goede zorg is. En natuurlijk ook voor onze collega die we in 2021 hebben verloren. Een kleine sportieve activiteit voor mensen die het nodig hebben.

Jeroen Haket

Ik doe mee omdat: Kanker is aanwezig in mijn directe en indirecte omgeving. Ik zie dat door onderzoek veel leed vermeden kan worden of levensjaren kunnen worden toegevoegd. Wat een mooi doel heeft dit evenement.

Joost Ruijter

Ik doe mee omdat: Een uitdaging ga ik niet graag uit de weg en hier past de Alpe d’Huzes zeker bij! Graag draag ik mijn steentje bij naar onderzoek voor kanker, voor het genezen van deze verschrikkelijke ziekte maar ook voor het verbeteren van het leven van mensen die er onder lijden. Elke euro telt voor deze onderzoeken. Help mee naar een wereld zonder kanker!

Jorrit ter Braak

Ik doe mee omdat: Omdat RFR elk jaar weer een toffe club mensen bij elkaar weet te brengen die samen ongelooflijk veel geld bijeenbrengen voor doelen die ons leven en dat van onze dierbaren wat beter moet maken. Daar moeten die mensen mentaal en fysiek enorm voor afzien op de berg en ik hoop dat mijn bijdrage die pijn wat verlicht.

Kees van Steensel

Ik doe mee omdat:
Ik doe mee omdat ik mijn moeder vroeg door kanker ben kwijtgeraakt en ik een beetje mee wil helpen dat de moeders van deze generatie en de volgende generaties dat niet overkomt.

Lars

Ik doe mee omdat: Ik doe al jaren mee met Alpe d’HuZes, deels als actief deelnemer en deels als bestuurslid. Zo probeer ik mijn bijdrage te leveren om van kanker een chronische ziekte te maken. Helaas is dat per vandaag nog altijd hard nodig. Alleen met meer geld kan nog meer onderzoek worden gedaan naar de oorzaken van kanker, al vind ik dat met een gezondere levensstijl van mensen ook nog veel winst te behalen valt.

Marc Gravekamp

Ik doe mee omdat:
We willen als team hiermee onze collega Vincent Cornelissen herdenken en ik persoonlijk helaas meerdere vrienden en familieleden. We willen zoveel mogelijk geld ophalen voor verder onderzoek, om kanker uiteindelijk als ziekte te overwinnen.

Marco Hendriks

Ik doe mee omdat: Niets doen geen optie is

Marijn Angenent

Ik doe mee omdat: Ik met een sportieve prestatie op een prachtige manier KWF kan steunen.

Mark van Son

Ik doe mee omdat:
Ook dit jaar doe ik weer mee aan de Alpe d’HuZes. Natuurlijk samen met de Rotterdam Fund Racers. Het is mijn achtste keer. Uitgekeken op de Alpe? Of klaar met fietsen? Welnee! Het is zo belangrijk dat we zoveel mogelijk geld ophalen omdat ik geloof dat wij samen kunnen werken aan een wereld waarin je niet meer doodgaat aan kanker, dus vandaar dat ik weer ga! En natuurlijk met de vraag of jij mij wilt steunen met een mooie financiële bijdrage. Het wordt enorm gewaardeerd!

Michel Westerduin

Ik doe mee omdat:
Ik graag een bijdrage wil leveren aan dit fantastische doel, waar bijna iedereen in zijn leven direct of indirect mee geconfronteerd wordt. 

Monique de Wert

Ik doe mee omdat:

Het evenement Alpe d’HuZes daagt uit. ‘Opgeven is geen optie’ is dan ook het motto van de actie. Ik wil wandelend zo vaak mogelijk de Alpe d’Huez beklimmen en maak al de nodige trainingsmeters. Nog te veel dierbaren, familie, vrienden en collega’s, worden geraakt door kanker. Er is en blijft veel geld nodig voor onderzoek om het leven zoveel mogelijk te kunnen leven zonder de ziekte kanker, voor iedereen. Het is fijn om samen met collega’s hier een steentje aan bij te dragen.

Nick Lettink

Ik doe mee omdat: In september 2021 is onze collega Vincent Cornelissen overleden aan die vreselijke en onrechtvaardige ziekte kanker. Dat is voor ons als YNNO aanleiding om op 1 juni met 11 collega’s mee te doen aan de Alpe d’HuZes. Op deze manier willen we onze collega herdenken, maar ook ervoor zorgen dat er zoveel mogelijk geld weer wordt opgehaald voor verder onderzoek om kanker uiteindelijk als ziekte te overwinnen. 

Niels in 't Veen

Ik doe mee omdat: Onlangs heb ik te horen gekregen dat mijn lieve moeder (62) ongeneeslijk ziek is. In het Erasmus MC heb ik met eigen ogen kunnen zien welk verschil ze kunnen maken door meer onderzoek naar kanker. Om de frustratie van deze oneerlijke strijd een doel te geven en om zoveel mogelijk geld bij elkaar te halen voor nog meer onderzoek ga ik zoveel als mogelijk keer de Alpe beklimmen. 

Norbert de Boer

Ik doe mee omdat: Met onze Stichting Rotterdam Fund Racers hebben wij met onze deelnames inmiddels al ruim € 1.100.000,= opgehaald voor het KWF. Het grote doel is natuurlijk om de ziekte kanker de wereld uit te helpen. Daar zijn allerlei onderzoeken voor nodig die gefinancierd moeten worden. Daar helpen wij graag aan mee door zo veel mogelijk geld op te halen. We organiseren diners, golftoernooien en benaderen vrienden, kennissen en relaties met het verzoek om te sponsoren.

Rino Reuvekamp

Ik doe mee omdat:

Robert-Jan Snijders

Ik doe mee omdat: In september 2021 is onze collega Vincent Cornelissen overleden aan die vreselijke en onrechtvaardige ziekte kanker. Dat is voor ons als YNNO aanleiding om op 1 juni met 11 collega’s mee te doen aan de Alpe d’HuZes. 3 collega’s gaan die berg lopend op en 8 fietsend. Op deze manier willen we onze collega herdenken, maar ook ervoor zorgen dat er zoveel mogelijk geld weer wordt opgehaald voor verder onderzoek om kanker uiteindelijk als ziekte te overwinnen. Altijd!

Ron Mets

Ik doe mee omdat: Mijn motivatie om mee te doen met deze uitdaging is simpel. Deze ziekte moet worden gestopt omdat het leed wat door deze ziekte word veroorzaakt gewoon te groot is. Zoveel mensen krijgen hiermee te maken zowel jong als oud en dat is volgens mij met voldoende centjes sterk terug te brengen. Ook in onze persoonlijke omgeving zijn wij getroffen door deze ziekte maar gelukkig door de preventieve testen die worden uitgevoerd was men er op tijd en is alles gelukkig goed gekomen. Het is gewoon een kwestie van geld en dat moet er dus gewoon komen.

Rory Lems

Ik doe mee omdat: Bij iedereen komt de ziekte veel te dichtbij en geeft veel verdriet. Ik vond het nu tijd ook een directe bijdrage te leveren i.p.v. aan de zijlijn te staan kijken.

 

Ruud Maaskant

Ik doe mee omdat: Mijn grote wens luidt dat niemand meer de term ‘uitbehandeld’ zal krijgen omdat kanker in de nabije toekomst een chronische ziekte zal zijn dankzij grootschalige fundraising wat meest efficiënte onderzoeken mogelijk maakt.

Steven Biemond

Ik doe mee omdat: Kanker is de wereld nog niet uit en helaas worden mensen in mijn (directe) omgeving niet gespaard.  De gevolgen voor degene met kanker zijn al in veel gevallen desastreus, maar ook hun directe omgeving leeft in en met onzekerheid, verdriet en onmacht. Ik kan mijn steentje bijdragen door hiervoor te fietsen.

Tamara Baks

Ik doe mee omdat: Het is nu bijna 10 jaar geleden dat er bij mijn man kanker werd geconstateerd.  Met mijn man gaat het gelukkig goed en zijn wij als gezin hier gelukkig ook sterker uitgekomen. Helaas is dit niet voor iedereen het geval.  Mijn man, Danny Kuiper, doet dit jaar voor de 4de keer mee. Na jaren van supportte wil ook ik graag de strijd tegen kanker aan gaan om zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar kanker. Samen staan we sterk. 

Thomas Wortelboer

Ik doe mee omdat: Alpe d’Huzes is een uniek evenement. Tijdens de 1e week van juni staat de wereld even stil en gelden andere waarden en normen. Iedereen op de berg is buitengewoon sociaal en coöperatief.  Emoties en plezier zijn intens. De wereld op haar mooist. Geld ophalen voor noodzakelijk onderzoek om kanker de wereld uit te krijgen is dan een kleine investering. De groep van bevriende zakelijke relaties maakt de emotie compleet. Dit jaar willen we weer ruim 3 ton ophalen.

Twan Bouwhuis

Ik doe mee omdat: Ik volop van het leven geniet en er alles uithaal wat erin zit. Helaas is dit niet iedereen gegund mededoor door het bestaan van deze vreselijke ziekte. Daarom zamel ik geld in voor onderzoek om deze ziekte tegen te gaan. 

Virginia Multem

Ik doe mee omdat: Ik ga voor het 8e jaar mee naar de Alpe d’Huzes als medische staf omdat ik op deze manier mijn steentje bij kan dragen. Het team  van de Rotterdam Fundracers verzorgen is geweldig! Ik verloor mijn beide ouders aan kanker, en de vriend van mijn dochter, Marvin toen hij nog maar 20 jaar was, aan leukemie. Ik ben gemotiveerd tot in mijn botten en vind het geweldig om deze groep mensen te helpen om die berg te gaan bedwingen. Niets doen is geen optie! Het zou fantastisch zijn dat kanker in de toekomst een chronische ziekte wordt waar niemand meer aan overlijdt!

Wesley Lems

Ik doe mee omdat: Niemand de pijn en het verdriet veroorzaakt door kanker zou moeten hebben. Nu niet en in de toekomst niet!

Nine Veen

Ik doe mee omdat: ik geloof dat wij samen kunnen werken aan een wereld waarin je niet meer doodgaat aan kanker. 

Julienne Veen

Ik doe mee omdat: ik geloof dat wij samen kunnen werken aan een wereld waarin je niet meer doodgaat aan kanker. 

Vastberaden

Onze betrokkenheid bij Alpe d’HuZes begon in 2012 toen Rabobank Rotterdam de eerste deelname samen met een aantal klanten en medewerkers initieert. Dit krijgt een jaarlijks vervolg. 

In 2015 begint er zich een kopgroep te vormen van enkele vrienden uit het Rotterdamse bedrijfsleven. Zij willen meer doen om kanker de wereld uit te krijgen en zijn vastbesloten het initiatief verder meer vorm te geven. De Stichting Rotterdam Fund Racers is geboren.