Skip to content

Over ons

De Stichting Rotterdam Fund Racers is hét netwerk van actieve Rotterdamse ondernemers dat vanuit het hart iets terug wil doen voor de samenleving. Onder het motto ‘Hand in Hand Vastberaden’ zijn wij ieder jaar vaste deelnemers aan Alpe d’HuZes waarbij geld wordt opgehaald voor KWF. 

 

Vastberaden

Onze betrokkenheid bij Alpe d’HuZes begon in 2012 toen Rabobank Rotterdam de eerste deelname samen met een aantal klanten en medewerkers initieert. Dit krijgt een jaarlijks vervolg. 

In 2015 begint er zich een kopgroep te vormen van enkele vrienden uit het Rotterdamse bedrijfsleven. Zij willen meer doen om kanker de wereld uit te krijgen en zijn vastbesloten het initiatief verder meer vorm te geven. De Stichting Rotterdam Fund Racers is geboren. 

Ons Team

De Kopgroep

Het bestuur van de stichting, de kopgroep, bestaat uit Thomas Wortelboer (Rabobank Rotterdam), Mark van Son (Aafje Hulpthuis), Norbert de Boer (Fundament Advies), Lars van den Broek (36 Cycling) en Ruud Maaskant (Jordex Shipping & Forwarding).

Het Peloton

De Stichting Rotterdam Fund Racers is hét netwerk van actieve Rotterdamse ondernemers dat vanuit het hart iets terug wil doen voor de samenleving. 

Onder het motto ‘Hand in Hand Vastberaden’ zijn wij ieder jaar vaste deelnemers aan Alpe d’HuZes waarbij geld wordt opgehaald voor KWF.

Wielrenner en voormalig wereldkampioen

Chantal van den Broek - Blaak

Toen mij in 2018 gevraagd werd of ik ambassadrice zou willen worden van de Stichting Rotterdam Fund Racers zei ik natuurlijk volmondig ja. Ik voelde me meteen aangetrokken toen ik de plannen te horen kreeg: op de fiets zo veel mogelijk geld inzamelen voor een goed doel.

We kennen allemaal wel iemand in onze naaste omgeving die met kanker te maken heeft (gehad). Kanker is volksziekte nummer één en om die reden is fondsenwerving nog altijd noodzakelijk om het onderzoek naar kanker niet te laten stoppen. 

Het hoofdevent is de jaarlijkse deelname aan Alpe d’HuZes op iedere eerste donderdag van de maand juni. Daarnaast zal ieder jaar geld ingezameld worden voor een kleinschaliger lokaal doel. Mijn bijdrage aan deze Stichting zal onder andere zijn het verzorgen van fietsclinics en –workshops om de deelnemers zich zo goed mogelijk te laten voorbereiden op hun fantastische prestaties op de fiets!

Ik ben er trots op dat ik mijn naam mag verbinden aan de Stichting Rotterdam Fund Racers, Hand in Hand Vastberaden!

Erelijst Chantal Van den Broek-Blaak:

  • Gent-Wevelgem 2016
  • Wereldkampioen 2017 
  • Nederlands kampioen 2017, 2018
  • Amstel Gold Race 2018
  • Omloop Het Nieuwsblad 2019
  • Ronde van Vlaanderen 2020
  • Strade Bianche 2021
Spookrijder

Marco Hendriks

Onze schrijvende fietser of is het onze fietsende schrijver? Maakt niet uit. We zijn heel blij en trots dat we Marco Hendriks, ook bekend als de Spookrijder, één van onze ambassadeurs mogen noemen. 

Marco bezit exceptionele kwaliteiten als het gaat om het schrijven van verhalen. Over de Fund Racers, maar ook over normale mensen die te maken hebben (gehad) met kanker. Verhalen die raken, verpletteren en ontroeren en die de hoofdpersonen een podium geven die zij verdienen. Alle verhalen van Marco zijn vanuit empathie geschreven. Hij geeft op deze manier kanker een gezicht. 

Daarnaast heeft Marco een oneindige discipline als het gaat om het behalen van zijn doel. Alpe d’HuZes heet volgens Marco niet voor niets Alpe d’HuZES en dus is zes keer de berg op voor hem de ultieme missie. 

Marco accepteert de ziekte kanker niet. Zoals het een echt Spookrijder betaamt, gaat hij er gewoonweg tegenin. Hij strijdt ertegen en heeft als doel de ziekte te elimineren. Door te schrijven, fietsen, fundraisen en strijden tegen kanker.

Een meer bevlogen ambassadeur kunnen wij ons niet wensen. 

Evenementen

Ieder jaar organiseert de Stichting Rotterdam Fund Racers enkele benefietevenementen. Het geld dat hierbij wordt opgebracht gaat voor het grootste deel naar onze Alpe d’HuZes campagne ten bate van het onderzoek naar kanker. Met een tweede deel van de opbrengsten wordt een lokaal kleinschaliger kanker-gerelateerd lokaal doel ondersteund. 

Padel toernooi

Op vrijdag 15 maart 2024 staat het Padel Toernooi op de agenda.

Het vindt bij Racketsport Schiedam plaats. Een toernooi vol verassingen. Kortom, hier wil je bij zijn. We hebben plaats voor 96 deelnemers.

Jaarlijks golftoernooi

Op woensdag 15 mei 2024 staat de Golfdag op golfbaan Hitland op de agenda. Helft van de opbrengst gaat naar Familiehuis Daniel den Hoed.

Er zijn genoeg redenen om deel te nemen: een sportieve middag, het vergroten van je netwerk, veel plezier, maar bovenal... je ondersteunt een fantastisch doel!

Charity dinner

Ook dit jaar staat er weer een Charity Dinner op de agenda. Datum hiervoor volgt nog.

Belangrijk onderdeel van het diner is de loterij en de veiling met enkele topstukken. Dit wil je niet missen!